Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet

Standard

Det tog nästan ett år innan den här kom i min mailbox i svensk översättning. Första gången jag publicerade det här var på engelska i början av december 2009 ”A reason, a season or a lifetime”. Texten är så bra att den tål upprepas!

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person.

När någon kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en svårighet, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.

Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!

De är för det du behöver dem. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig.

Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå, är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.

Några människor kommer in i ditt liv för en period, för att det är din tur att dela med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!
Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det! Det är äkta! Men bara för en period.

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.

Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en orsak, en period eller för resten av livet.

»

 1. Hej Lena!
  En underbar text att läsa och den kan verkligen öppna ögonen för de människor man träffar! Din ”röda” tavla gillar jag verkligen!

  kramar från Inga-Lill

  Gilla

  • Ja, den här texten är så sann! Den behöver inte den delen av texten som jag raderade… du vet, sånt där kedjebrevstrams! Den här texten är ju så bra att man skickar hellre den vidare UTAN sånt.

   Roligt att du gillar ”I see red”!

   Gilla

 2. Texten är helt underbar, och det märkliga är att den är sann. Att vi lämnade varann du och jag för en stund, hade så många andra orsaker, i mitt fall var det två barn, ett krävande jobb och ett renoveringsobjekt till hus, som tog all min tid. Men nu har vi hittat varandra igen, det är kul. Vilka fina bilder du har lagt in från vernissagen, som sagt, din tavla var bäst! Jag ska visa bilden för mamma, hon tyckte att det var jättekul att åka till Avesta efter alla år. Ha en trevlig helg! Kram, Agneta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s