It is raining today…

Standard

Midsommardag o regnet växlar mellan ett stilla duggregn o att ösa ner. Det borde vara bra för allt grönt o växande om inte annat… Men jag tror det behövs lite värme oxå? 14 plusgrader är lite väl svalt….

Raaaél har fullt upp i dag oxå med alla som rör sig på vägen – igår var det högljudd midsommarfest hos en granne – o lite senare på kvällen drog det igång hos en annan granne oxå så vi satt mitt i korselden. Idag är det en mer stillsam midsommarfest hos grannen bredvid den högljudda festen.

Vi satt o smidde elaka planer igår kväll, skulle vi kanske dra igång musiken för hela kvarteret vid 7 i morse? Eller börja klippa gräset tidigt efter att ha ”råkat tappa” ljuddämparen till gräsklipparen? Inga planer som genomfördes, dock. Vi sov istället. Bäst så. 🙂 Trots allt är det bara midsommar en helg om året, men man blir lite trött i öronen o huvudet av att höra dunk-dunk-dunk-dunk från grannens hemmagjorda elektrifierade orkester* med volymen på högsta nivå 8-10 timmar mer eller mindre i sträck o så ovanpå det skrik o skrän o studsmattegnissel från andra hållet…

Jaja, o när man blir trött i öron o huvudknopp så verkar allt värre än det kanske är ?

* Att kalla det orkester är en överdrift, det var inte många låtar som spelades till slut. Det mesta lät som om de höll på att stämma instrumenten: elgitarr, bas, trummor… i måååånga timmar.

»

  • du o jag var nog bland de högljudda … hihi

   … o därför tycker jag det är helt ok med ungdomars festande, det är bara midsommar en helg om året!

   Det som blir jobbigt för gammeltanten är väl att det blev så utdraget, de började musicera vid lunchtid o slutade vid midnatt… o sällan hela låtar, utan lite här o lite där o det mesta lät som om de höll på att stämma instrumenten många timmar i sträck. Hellre då som grannen som hade midsommarfest med EN skiva, det spelades ”Oooa hela natten” på repeat från 7-8-tiden på kvällen åtminstone till vi somnade vid 2-tiden på natten… (erkänner: har fortfarande svårt för den låten, men den var å andra sidan ingen favvo innan heller)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s