Stockholmsresan 25/11

Standard

Se där, då blev den av – museiresan till Stockholm!

Anita o jag har traskat o gått o blivit andlösa av all fantastisk konst på Moderna Museet – en så fantastisk utställning med JMW Turner, Claude Monet och Cy Twombly. Den tappade andan ligger nog kvar på golvet därinne nånstans å har inte hämtat sig än… Anita hade ju tjyvstartat, det var tredje gången hon såg utställningen så hon var förberedd till skillnad från mig…

Innan jag hunnit hämta mig var vi in o tittade på den nyarrangerade fotografiska utställningen – <strong”En annan historia” – även den mycket sevärd. Fantastiska foton från 1840 o fram till nutid.

Krylbo Station

Avresa från Krylbo

Skeppsholmen

Inte busshållplats Skeppsholmen, Djurgårdsfärjehållplats!

Picasso i Parken

Paradiset

Niki de Saint Phalle

Utanför Moderna

Niki de Saint Phalle

Turner - Monet - Twombly på Moderna Museet hösten 2011

Säger bara en sak – GÅ OCH SE ! Utställningen är fantastisk !

Moderna Museet

INKA-guldet - Skeppsholmens bergrum

Vackert med allt inka-guld – men lite … obehaglig?

Dagens konstnärliga utsvävningar avslutades med Inka-guldet som visades i bergrummen under Skeppsholmen. Vet inte riktigt vad jag tycker om den utställningen – vackert, javisst, men samtidigt gav det en obehaglig känsla som eftersmak.

Innan Inka-guldet var vi o åt lunch i Atrium – restaurangen på Nationalmuseum – där vi även gjorde slut på lite pengar i shoppen. Ett antal vykort med motiv av Sergel och ett ”Buddha-board” – ska försöka förklara vad det är sen när jag packat upp det!

Nåja, jag har gjort som jag brukar … kommit hem med BÖCKER – utställningskatalogerna från Turner-Monet-Twombly och från Inka-guldet, så kan jag läsa på o fundera vidare o lugn o ro. Å så hittade jag en TJOCK bok med bilder av David Hockney.

Sen var det dags för lite shopping – sånt som inte finns här hemma i stan! På Åhlens finns en avdelning med Muji – synnerligen praktiska småpryttlar – visitkortshållare, ficklampor, väskor, pennor, block, tandborstfodral…. you name it. Alldeles bredvid fanns en liten ”ordning och reda med ännu mer prylar….

Pocketbokhandeln fick oxå besök. Fönstertitt på Designtorget… Sen tog tiden slut o vi måste dra oss mot Centralen för tågresan hemåt. Jag hem hit, Anita hem till sig.

Tack för idag!

»

  1. jo vi ska se Turner och grabbarna den 14 janauri, näst sista dagen, samma dag ska vi höa på en koncert med piaff och brel-låtar på nybrokajen 11 numera kallad Musikaliska

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s