Boktips i mellandagarna

Standard

Min kompis Agneta (se Netapetas tankehörna bland blogglänkarna) har triggat igång mig så jag letade fram Bodil Jönssons böcker: Tio tankar om tid, Tankekraft och I tid & otid ur bokhyllan för omläsning. Det var några år sen, så det kan vara dags igen! De innehåller många tankar om tid o upplevelsen av tid.

Bodil Jönsson x 3

Bredvid Bodil Jönssons böcker i hyllan stod den här – som oxå väcker många tankar, men kanske på ett annat sätt:

Varför växer gräset?

Klas Hallberg och Magnus Kull; Varför växer gräset? Och 37 andra inspirerande berättelser att tänka till.

Man måste ju inte bara läsa nytt, ibland kan det vara bra att läsa om den här sortens böcker – jag är ju inte densamma nu som när jag läste böckerna första gången!

»

 1. Jag kämpar mig igenom denna dag dåjag i bästa Bodil Jönssonstil inte skulle göra något. Hittills har jag fyllt denna dag med; läsa av Facebook, skriva i bloggen om tid och otid, hjälpt mamma och pappa med att få upp tre takpannor på taket som blåst ner, varit till biblioteket, burit in ved från härbret, tagit en promenad, lagat lax med pestotäcke, ätit, lagat fruktsallad och nu läser jag i din blogg. Det här var verkligen inte lätt, det här med att ha en helt sysslolös dag. Jag får prova igen en annan dag. Men saken är den, jag skulle definitivt haft en annan dag om jag inte bestämt mig för en sysslolös dag. Kram på dig Biggan (du kommer väl ihåg mitt namn på dig från tidigt 70-tal?)

  Gilla

  • Fniss, ja ”göra ingenting” kräver lika mycket träning som fysiska ansträngningar som Vasalopp, springtävlingar å annat men på ett annat sätt…

   Att träna sinnet till att ta det lugnt är inte lätt – kanske du skulle stänga in dig o sätta dig o måla? Då brukar man ju komma till ro i sig själv?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s