Visa / MasterCard SecureCode -skojare i farten

Standard

Idag hade jag FYRA mail från samma avsändare – två av dem inkopierade ovan – och samma uppmaning att klicka på en länk i mailet – å väl där vill dom väl ha vissa uppgifter, kan jag ana… eller bara ha svar så dom ser att mailadressen är aktiv… DET unnar jag dom inte, så jag gör så här istället!

Det lustiga är att det är två olika länkar… men det såg jag eftersom mailen låg i skräppostinkorgen, där länkar o bilder är inaktiverade. När jag markerat som skräppost o skickat mailen till papperskorgen visade det sig att länken bara var en knapp att klicka på… alltså ingen länk så man direkt såg vart man blev dirigerad… se nedan. Fult, mycket fult.

Det här är sånt som får sorteras in under FIFFEL & BÅG – dvs rena bluffen!

Så här ser alltså mailet ut om man får det i vanliga inkorgen i mailen…. – är man lite mer godtrogen än misstänksamma jag så kanske man går på det?

Även om jag haft kontokort i många år så har ALDRIG kontokortsbolaget kommunicerat direkt med mig i några frågor, det har ALLTID gått via banken… och även via banken har det ALDRIG skett via mail!

Det enda jag fått direkt från kontokortsföretaget är ett nytt kort hem i postlådan när det gamla är på väg att gå ut 🙂 .

Avsikten med att lämna ut uppgifterna så här är att jag har en liten förhoppning om att såna där ”mailadressrobotar” som scannar av internet i jakt på mailadresser att skicka spam o skräp till ska hitta de här adresserna – så de som sprider sån här skit  får smaka på sin egen skit, så att säga… Ja, jag vet. I vissa lägen är jag en ELAK människa! 🙂

Och… om dom verkligen vill bli tagna på allvar… ta o se över formuleringarna! De SKRIKER ju formligen ut att det inte är seriöst!

 

UPPDATERING 2012-05-07:

Nej,då, skulle inte tro det. Att det var nog.

Idag har TVÅ likadana mail till landat i min mailkorg, men med länk till ett tredje ställe:

Och svaret är fortfarande detsamma: NEJ, jag tänker INTE klicka på länken!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s