Linda Lena Ben ?

Standard

Lördag kväll efter en riktigt fin dag.

Vi har varit ute o njutit så mycket vi kunnat idag, men inte gjort så mycket. Jag var till Gröna Magasinet i Krylbo o hittade en ”skrivbordsgrej” med bläckhorn som jag letat efter ett tag. Lite trasigt var det, men jag har limmat det som behövdes.

Igår fredag blev så Jannes ben opererat, och nu är hela benet inpaketerat i linda för att hindra svullnaden. Two for the prize of one. Det hade blivit ett större ingrepp än först planerat, för de hittade ett stort djupt åderbråck i låret där de gick in via ljumsken, å sen så hade de vänt på Janne o gått in via knävecket eller nåt sånt för att komma åt de djupa åderbråcken i vaden. Alltså två operationer på samma ben. Massor med smärtstillande piller av olika sort och två veckors sjukskrivning till att börja med. Men… prommisar med en Dobermann var det inte att tänka på, hade dom sagt… Å det hade vi ju räknat ut redan innan.

Igår kväll fick vi åxå lov att åka akut till akuten… lindan som de virat in benet i på Falu sjukhus hade hasat ner eller åkt upp eller nåt så det korvade sig runt fotleden så vi åkte ner till akuten för att få hjälp att fixa till det. Det är ju inte så lätt, inte linda för hårt för då stasar man av blodet o förvärrar situationen för benet, eller så lindar man för löst å det hasar hit o dit o korvar sig. Inte lätt. Kräver en hel del vana att få till det så det blir bra. Så det får dom som kan ta hand om, för det kan inte jag!

Linda Lena Ben – jo du, Jannes ben blev så lena o fina – eller, i alla fall det nyopererade…, de har ju fått lov att raka benet för att kunna operera! 🙂 J Jag har inte sett benet än, bara framdelen på foten och ca en halv dm av översta delen av låret uppe vid ljumsken (där syns det att de rakat J ) – det är de enda delar av benet som sticker fram under bandaget.

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s