Uppgivna bokhögen

Standard

Det känns roligt att inspirera andra – även om det är i ett trist kapitel… böcker man börjat läsa, försökt läsa, kommer ingenstans i … Jag har ju en liten lista i slutet på boklistorna på sidan ”Bokligt” som jag kallar ”Uppgivna högen” där jag börjat skriva upp böcker som jag börjat läsa, men gett upp av olika anledningar.

Nu har min lilla uppgivna bokhög inspirerat en bokbloggare till en egen ”uppgivna högen”, men eftersom hennes blogg heter Den var bra så kallar hon sin lista följaktligen ”Den var inte bra”. Nåt måste man ju kalla dom där böckerna man tror man vill läsa, som andra rekommenderar men som man bara inte klarar läsa; som är röriga, så tråkiga att klockorna stannar, hög äckelfaktor eller nåt annat som gör att man bara inte fixar läsa färdigt. Det är ju inte objektivt sett BOKEN som är dålig (jo, det kan det nog åxå vara ibland…) utan oftast är det att JAG inte är kompatibel med just den boken, just när jag försöker… Får boken ligga till sig ett tag – o jag med – så kanske den är läsbar för mig i framtiden?

Jag hör ju till dom där som försöker, försöker o försöker lite till att läsa färdigt böcker jag börjar på, så nu har jag ju flera böcker som är påbörjade… men inte avslutade. Har dock svårt att ge upp hoppet om att läsa färdigt, därför ligger de inte riktigt än på uppgivna högen… men de är på väg dit.

»

    • Jo, men är det en bok som nån som tipsat om … så är jag ju nyfiken på vad det är som den personen anser vara läsvärt… så jag försöker, o försöker, o försöker… ÄVEN när alla instinkter säger att jag ska låta bli.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s