lazy sunday afternoon…

Standard

En helg när vi varit i farten, både igår o idag.

Igår var vi först till Borlänge o handlade, lite billiga grejer på Dollarstore, lite annat på Snabbgrossen, så var vi till AQUA – köpte Sennelier oljepastellkritor o ville kolla in mitt nya staffli… ja, Agneta har tagit hem ett nytt åt mig, men det ligger fortfarande i kartongen å vi konstaterade att kartongen var lite för stor för att få in i bilen. Alltså avhämtning nån annan dag då vi har släpvagnen alternativt Chevan så vi får med lådan… Efter Borlänge for vi till Falun, jag var lite nyfiken på den nya Zizzi-butiken som precis öppnat i Falangallerian. 150:- för en tunika är alldeles lagom pris, tycker jag!

Sennelier oljepastellkritor, irisée

Idag har jag varit ute i ateljén o bökat, tagit ner det stora staffliet som Janne hade, ställt dit det jag har använt o nu tillfälligt ställt ett mindre staffli där mitt nya ska stå – när vi fått hem det… 🙂 Läääängtar !

Mer då – jag släktforskat lite idag – de har ju haft en drive för att skaffa nya kunder till Ancestry så den här helgen har alla har fått gratis ta del av amerikanska folkräkningarna 1790 – 1940. Så då passade jag på att leta efter Ruth Ingeborg, min mammas kusin som emigrerade. På Emigrantskivan som jag har står att hon emigrerade den 5 mars 1925 från Göteborg med destination Sacramento CA. Men sen inte är hon så lätt att hitta i USA… sökte på Ruth, född 1902 i Sverige… ”bara” drygt 147 000 poster….  Då gav jag upp. Däremot hittade jag på Emigrantskivan även Ruths lillebror Erik A som emigrerade 27/1 1927, han hittade jag även i den amerikanska folkräkningen 1930 boende i Township 1, Merced, California. Ogift man, hyresgäst i lägenhet 22. Men eftersom Erik avlider i Sverige 1973 så har han ju vid en eller annan tidpunkt mellan den amerikanska folkräkningen 1930 o 1973 kommit hem till Sverige.

Å så har jag hittat ett gift par på vår nya skiva ”Begravda i Sverige 2” som inte fanns med på Dödskivan 1901-2009. Varför dom saknas där lär fortsätta vara en gåta… eller nån idiotisk felskrivning eller stavfel – ungefär som när jag inte hittade min mamma på densamma dödskivan. Jodå, hon fanns där, men som Ingridlovisa, inte Ingrid Lovisa…. å när det är petigt med stavning så är det inte samma namn i datorernas fantastiska värld!

Nu har vi även bytt dator uppe så Janne ska ha lite snabbare när han surfar. Den gamla datorn var lite väl seg….  Men, jag som nu har vår nyaste dator här nere, inte är den snabbare än den 3 år gamla? Men nu har alla datorerna i huset Windows 7, så det bör förenkla en del… Lite bökigt när man gör samma sak på olika sätt i datorerna när det är olika versioner av Windows… Nu är den STORA frågan om jag ska uppgradera den här lilla knäsittande datorn till 64 bitar istället för de 32 som det är i den? Måste böka runt med en del drivrutiner, och för att kunna släktforska på SVAR måste man köra i 32 bitars miljö, annars visar den inte bilderna… Nog kan man väl som amatör tycka att en så stor organisation som Riksarkivet borde kunna lösa bildvisningen så den funkar för både 32 OCH 64 bitars operativsystem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s