121221 kl 12:12

Standard

… tror jag visst att det var idag…

Årets vintersolstånd.

Å så är det visst sista dagen i Maya-kalendern åxå, så vissa domedagsprofeter tror att idag är sista dagen för världen…

Själv tänker jag leva som vanligt idag – lyssnar lika lite på de som tror att maya-kalendern talar om att ”it’s the end of the world today”, som jag lyssnar på dom där andra självutnämnda profeterna som säger att det o det datumet kommer världen att gå under… Varje kalender tar ju slut efter ett år eller 10 år eller vad det är för sorts kalender. Världen går inte under för det, utan fortsätter ett varv till, även om inte just den kalendern gör det.

Jag tror bara mayanerna inte skrev kalendern längre för att de tröttnade på skrivandet, snarare än att de förutsåg att världen skulle gå under 🙂

Imorgon är det lördag o sen söndag o på måndag är det julafton! Fattar väl varenda kotte att världen inte kan gå under 3 dagar före JUL! Tänk så besvikna alla barnen skulle bli! ( – att sen kanske större delen av världens barn inte är kristna o firar jul – eller far illa på grund av krig eller svält räknas inte i det här sammanhanget).

Annars har det snöat i dag så vi har ovanpå den gamla snön ett nytt 2-3 cm tjockt lager med lössnö, sånt där tunt, lätt med en massa luft i. Världen är sååå vacker!

Jag fick förresten en present på jobbet idag – en arbetskamrat som går i pension nu till jul kom med en jättefin liten ”träslev” eller vad jag ska kalla det – en sån där liten i lagom storlek för att ta salt eller socker med. Jag blev jätteglad, den var ett tack för hon var så väldigt glad o tacksam för  fotona från i onsdags som jag skrev ut på fotopapper åt henne + att hon fick en DVD med alla bilderna o filmen från hennes avtackning. Alltså. Det är ju bara alldeles oemotståndligt att kunna ge bort en DVD med bilder o film o kunna skriva på skivan: Till Lena B från Lena B. Barnsligt roligt, tycker jag. Å kunna göra en sån grej för en trevlig tjej gör det inte sämre!  

🙂

»

  • 🙂 tja, allt kanske allt beror mer på ens egna förväntningar än på en speciell dag eller tid? För nånstans på klotet är det ju det exakta klockslaget för vintersolståndet under dygnets alla 24 timmar, så vilket ska man gå efter? Om det nu var sommarsolståndet maya avsåg… eller om stenen/papperet de dokumenterade tidsräkningen på tog slut …..

   Gilla

  • Ja, Maya-kalendern är lika opålitlig som alla andra domedagsprofeter… eller så är det fel på uttolkandet av den, vilket är det troligaste… Men den som förutspådde jordens undergång fick väl publicitet för sin tolkning i alla fall?

   Sen att det oftast sker energimässiga saker vid vinstersolståndet liksom de andra solstånden är en annan femma!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s