inte så skoj…

Standard

Det har varit skönt att vara långledig mellan helgerna, att ha tid på sig att hämta sig efter chocken vi fick när vi var till veterinären där före jul… Det visade sig då att Raaaél som en bieffekt av diabetesen har fått höggradig katarakt, dvs gråstarr, på båda ögonen som resulterat i en snabbt nedsatt syn. DET är verkligen inte skoj. Nu ligger Raaaéls veterinärjournal hos försäkringsbolaget som ska avgöra om de tar kostnaden för operation *  eller inte. Om inte, så kontaktar vi Strömsholms djursjukhus direkt o får undersökt om det går att operera, i så fall bekostar vi det själva.

För att öka stressen ytterligare har vi varit till veterinären idag o tagit ett glukosprov, eftersom vissa tecken tyder på att värdena inte är som dom ska… Vi får besked i morgon om vi ska öka insulindosen eller byta insulinsort, eller båda alternativen eller nåt annat… Veterinär Sören avgör när han sett resultatet av glukosprovet.

Som sagt var – att ha en hund gör att ens plånbok ständigt hålls på en sund o slank nivå!  🙂

* Försäkringsbolaget tar ju inte hela kostnaden, jag får ju betala ev självrisk,  20%  av kostnaden – o kanske mer om inte försäkringsbeloppet för veterinärvård räcker till att täcka operationskostnaden.

UPPDATERING:
Som jag anade, vi höjer insulindosen o hoppas att glukosvärdena rättas till.
Det är ju inte första – å säkert inte heller sista – gången som vi höjer insulindosen!

»

  1. Jag vet också….
    Den stressen man upplever är ju inte förknippad med pengarna i första hand (enligt min meningen), utan att se att ens kära vän lider och mår dåligt. Tack och lov att det finns försäkringar, men det täcker inte alltid det som man som djurägare önskar. Jag hoppas innerligt av djupet av mitt hjärta att försäkringsbolaget du anlitar står för en del av kostnaderna. Men framför allt att din hund kommer att må bättre! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s