Fläckborttagning på modet ?

Standard

Alltså, jag börjar fundera av reklamen på TV för de här medlen man ska använda för att ta bort fläckar när man tvättar kläder. Är det inte därför man använder tvärrmedel när man tvättar, för att ta bort fläckar o smuts? Nu ska man tydligen använda både sitt vanliga tvättmedel PLUS de här fläckborttagningspulvren för att tvätten ska bli ”ren” när man tvättar. Dubbelt så mycket = två olika sorters pulver = dubbelt så dyrt för konsumenten.

Är det här pendeln som slår tillbaka mot tvättmedels upproret som var för 10-15 år sen när bl a Naturskyddsföreningen stred för att få bort alla dessa konstigheter ur tvätt medlen, optiska vitmedel o allt vad det var som orsakade stor miljöpåverkan o som mest var till för att tvätten skulle se renare ut.

 

»

 1. För det första: Jag tittar inte på TV.
  För det andra: Jag använder flytande tvättmedel.
  För det tredje: Skulle min tvätt ha några svåra fläckar som det ”vanliga” tvättmedlet inte duger till, så använder jag ett spray direkt på fläcken på det torra tyget innan det får åka karusell inne i tvättmaskinen.
  Min metod fungerar!

  Gilla

  • Jag gör som du å det funkar helt utan att lita på Rosa ! <finns ingen nanledning att använda dubbelt upp med rengöringspulveri tvätt maskinen ! Förresten är det sällan tvätt är riktigt smutsig, vanligare är väl <tt den är solkig, ofräsch o svettig ?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s