LILLEMAN I DALARNA

Standard

dscn6756

Ja, nu har vi haft Lilleman ”till låns” drygt 3 månader, så nu känner han sig som en i familjen, o törs stödda sig lite 🙂

Eftersom ingen kunde ta hand om Lilleman när matte Ann-Ki bröt foten så hade han troligen blivit avlivad om han inte kommit till oss, såna gamlingar som Lilleman, som är 9 år, får inte alltid chansen till omplacering utan avlivas istället.

Synd på så rara ärter, Lilleman är en riktig raring, och han vansläktas inte! Det bästa han vet är att ligga vid/på våra fötter o bli kliad o smekt, som de flesta Dobbar har han ett bottenlöst behov av närhet och kärlek. dessutom har Lilleman ett stort behov av trygghet, eftersom han speciellt tydligt visar oss att han mått mycket dåligt under Ann-Kis sjukdomstid (som ju inte är hennes fel).

Vi kommer att sakna honom oerhört, trots att vi från början var medvetna om att han ”var till låns”. Han är ju Ann-Kis hund – men för oss får Lilleman så gärna stanna kvar här hos oss, om han vill!

Och tänk så jag kommer att sakna hans lilla dans när jag kommer ner på morgonen! Han kommer travande o snurrar några varv med svansen viftande o är så glad så glad. Liksom när Janne o Lilleman kommer hem från promenad, så rusar han runt ett varv i huset o kollar att jag är hemma o så rusar han in i min famn o vill kela.

Samma sak med Janne, oj, så Lilleman gråter när Janne går ut o ska göra nåt i garaget eller klippa gräs eller så.

Han vill inte vara ifrån nån av oss, utan HÖGLJUDD gråt o tandagnisslan! Det känns så roligt att Lilleman är fäst vid oss samtidigt så vet vi att det kommer bli svårt när han ska tillbaka.

»

 1. It is my belief than Lilleman now has a stable, caring home which he is settled into. Anymore changing of ownership/home would almost certainly be detrimental. Therefore for Lilleman’s health and well being he should stay with Lena and Yanne.

  Gillad av 1 person

 2. Tittar vi på vad som lett fram till ‘nuläget’ så övergavs Lilleman av sin matte i våras, ett uttalande då var ‘Lilleman klarar sig på något sätt’.
  Det då aktuella läget återställdes – för att inte långt senare åter inträffa. Då blev det akut att rädda livet på Lilleman – och transport genomfördes (jag hjälpte på en del av den sträckan).
  Så ‘i mina ögon’ har Lilleman övergetts av sin matte.
  Att nu börja insistera på ‘ägandeförhållanden’ och kräva återförande är inte att se till stackars Lillemans bästa utan mer egoistiskt sätt att se på saken.
  Tidigare matte – må vara hur ‘kärleksfull’ som helst – men . . . . (bäst att inte säga mer. . .
  Med bästa förhoppning att Lillemans återstående tid blir (förblir) fridfull.
  /Billy

  Gilla

  • Tack Billy,
   alla har rätt att tycka vad de vill och det ska respekteras av andra som också vill bli respekterade. Respekt kan bara förtjänas, inte krävas.
   Och som fosterföräldrar till Lilleman under den här sommaren är vi ju redan partiska 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s