…och allt jag ville var att måla

måla så tid och rum försvinner,

där allt som existerar

är jag

och det som framträder på duken framför mig

Där jag och motivet

blir ett

Lena

Men gå nån konstskola,… nej det lockade inte, kändes inte riktigt som min grej. Även om jag i handbagaget hemifrån fått med mig att ”man ska se vad en tavla föreställer” så kändes inte konstskolornas (i alla fall då) formaliserade utbildning inte rätt för mig. Detta trots att jag många gånger kände stor frustration över att mina bilder inte blev som JAG ville ha dom.

Och inte ville jag heller ha måleriet som försörjning, ville inte riskera att GLÄDJEN i mitt skapande skulle minska om det blev nåt som måste generera pengar för att kunna betala mat, boende och andra förnödenheter för vardagslivet. Hellre då ett ”vanligt” jobb som betalar för vardagen, och kunna måla av lust och glädje på fritiden!

Åren gick. Jag testade många olika sorters målande på egen hand, allt från naturmotiv och solnedgångar i olja, via stilleben till kurbitsar och korgmålning men inget kändes riktigt rätt. I slutet av 80-, början av 90-talet fick jag gör mig att prova akvarell, och där började det hända saker, det kändes som att det fanns nånting där… Men det var inte heller riktigt rätt, inte då.

Så senhösten / vintern 1995 var det en vän som pratade om en målarkurs som hon gått första steget av, det var nåt som kallades ”Vedic Art” och handlade om att måla inifrån sig själv. -Det vill jag också prova på, känner du nån som håller kurser? Sa jag direkt. Det gjorde hon så den vintern var vi några som gick grundkursen i Vedic Art.

Mitt liv med måleriet har inte varit sig likt sen dess… allt bara exploderade. Jag målade och målade och målade… och målar fortfarande så ofta jag kan. Detta, att få kontakt med det KRAVLÖSA skapandet inom mig själv, där inga krav på prestation finns, ingenting bedöms eller måste se ut på visst sätt, gjorde att mina egna begränsningar snart försvann och släppte fram den totala glädjen i skapandet – när man skapar inifrån sitt hjärta kan det inte bli fel!

Skapa sitt eget liv eller skapa ett kontverk, var går gränsen däremellan?

Sommaren 1998 var det dags för nästa steg, då jag för Curt Källman, Vedic Arts upphovsman, gick lärarkursen (både A- och B-block) för att själv bli Vedic Art-lärare. Det är en härlig känsla att kunna dela med sig av nåt som betyder mycket för en själv.

2010 avled Curt Källman, och det är nu hans son Johannes som för verksamheten vidare.

Vad annat finns i mitt liv?

1993 fick jag min första initiering i Reiki, en form av healing, vilket steg för steg ledde fram till att jag 1999 utbildade mig till Reiki Master. Jag har därefter hållit grundkurser, fortsättningskurser och Masterkurser.

Jag är sedan 2002 utbildad i Öronakupunktur enligt kinesisk tradition och har även lärt NADA-tekniken, som används vid avgiftning. Jag har även gått lite kortare kurser i kinesisk massage, klassisk massage, zonterapi…

Raaael

Hösten 2004 hände det saker i mitt liv, jag (vi) blev med hund. Raaael, en söt liten Dobermannvalp från Spanien kom in i vårt liv! Min tid är inte längre min, det blir så med en valp i huset.

Raaael
Raaael

Juli 2020: entre : MIQUELE

Ja nu har Dobermannvalp 2 anlänt.

Miquele
Miquele
LenaBn = jag själv…

Och där nånstans mellan hundvalparna tog jag tag i nåt jag har ”småfuskat” med stor del av mitt liv: min mediala sida! Jag gjorde slag i saken o anmälde mig till en grundkurs i medialitet för att få lite verktyg att hantera mig själv.

Som en oplanerad bonus blev jag på vägen diplomerad tarot och färgkortläsare!

Att ta tag i min medialitet är bland det bästa jag gjort!